Ukraine

Використання квітів в їжі

Використання квітів в їжі

Дивлячись на квітку, найчастіше ми думаємо про нього в термінах ароматичного прикраси. Скоріше, мало хто замислюється, в якому соусі краще всього використовувати квітки.

Страви, приготовлені з використанням квітів, подавалися вже 140 року до н. е. Аж до кінця вікторіанської епохи, такі ароматні добавки для страв не були рідкістю. Також і сьогодні квіти використовуються в кулінарії, хоча не завжди ми це розуміємо. У таких регіонах, як Близький Схід, Східна Європа та Індія для підсолоджування напоїв, десертів і навіть м'ясних страв застосовується іноді рожева вода. Французька суміш приправ, відомої як "трави провансу", у складі сушені квіти лаванди. Північна африка також має свою популярну суміш трав'яний чай, що містить квітки троянди і лаванди. Але не потрібно тягнутися до екзотичних прикладів – в кінці кінців, популярні у Польщі брокколі та цвітна капуста -це не що інше, як квіти. Але не тільки вони придатні для їжі.

Є близько 80 видів їстівних квітів. У поєднанні з зеленими овочами стають справжньою бомбою, вітамінний туман на тарілці. Багаті вітаміном С, додані в зелений салат допоможуть засвоїти містяться в салаті, залізо і вітаміни групи B. Однак, слід мати на увазі, що не всі квіти, підходять для їжі. Ніколи не їжте квіти, які були обприскані будь пестицидом. Не можна навіть намагатися з'їсти квітка отруйних рослин, як, наприклад, конвалія або рододендрони. Види їстівних можна знайти на місцевих ярмарках овочевих або магазинах здорової їжі. Важливо, купити квіти, при вирощуванні яких не використовуються шкідливі для здоров'я пестициди та інші засоби для боротьби з шкідниками. 

                                                                                       

Рослини також можна збирати самому. Але навіть і тоді слід керуватися декількома правилами:
- Збирайте тільки рослини не забруднені токсинами, тобто такі, що ростуть на відстані від забрудненої, дороги, заводів, що не мають контакту з хімічними речовинами,
- Рослина, з якого звичайний гороховий-квітка повинен виглядати здоровою, без плям і ознак хвороби, занадто інтенсивно-зелене листя можуть бути ознакою виконання азотування,
- Квіти, як гриби, краще збирати в кошик, а не мішок з пластику,
- Слід пам'ятати про те, щоб збирати тільки дозволені рослини, збір квітів, що перебувають під захистом є порушенням!
- Ви не можете позбавляти квітів всіх рослин, що ростуть на лузі, тому що вони повинні розмножуватися і забезпечувати, слід збирати лише стільки, скільки потрібно на один, два рази, тому що зірвані квіти, особливо польові, швидко сохнуть. Купити квіти в Дніпропетровську, ви можете у нас в інтернет-магазині flower shop, у нас найсвіжіші квіти та швидка доставка по місту. 


Кращим варіантом є ведення власної присадибної розведення їстівних квітів. У магазинах можна без проблем придбати насіння таких рослин, як настурція  або календула.

В їстівних квіток/суцвіть відносяться:
* Тимус лимонна - червоні квіточки на смак як орегано з домішкою м'яти; часто використовується для фруктових страв і зелених салатів;
* Кульбаба – квіти повинні їсти тільки тоді, коли вони молоді і свіжі, вони мають медовий смак і найбільш підходять для страв з рисом. Листя кульбаби є прекрасним доповненням до салатів. Кульбаба є джерелом вітамінів B і C, бета-каротину і мінералів, покращує роботу печінки, а також має сечогінну дію і антистресові;
* Братки, фіалка - ніжний аромат цих квітів являє собою освіжаючий доповнення до салатів і м'яких сирів, являють собою вдячний матеріал для прикраси тортів і тістечок. Братки - це відмінне доповнення для салатів і десертів. Відмінно підходять для заморожування в шматках льоду. Містять вітамін с і мікроелементи. Братки коника, тобто фіалка є цінним квіткою – регулює обмін речовин, зміцнює кровоносні судини, має сечогінну і детоксикації організму;
* Нігтики - оранжево-жовті пелюстки нагадують за смаком шафран. Їх пелюстками ми можемо всипати страви з пасти і рису;
* Гібіскус - цей красивий квітка кольору червоного або фіолетового відомий не тільки зі своїх естетичних якостей, але і придбав популярність і знайшов застосування в кулінарії, косметиці і ліках. Кажуть, що навіть єгипетські фараони дуже сподобалося напоєм під назвою karkade. Гібіскус багатий в антоціанами, поліфенолами, флавоноїдами, які захищають від хвороб і допомагають зберегти молодість, а також вітамін C і органічні кислоти. Найбільше цих сполук, що містяться в розтрубах квітки. У листі містяться, між іншим, каротином і клітковиною, а насіння є багатим джерелом ненасичених жирних кислот. Найбільш відоме застосування квітки гібіскуса, це настій чаю.

Читайте також: Весняне весілля: кращі ідеї для букетів та оформлення
 

 
 

 

 

© Flower-shop 2005-2016 — Доставка квітів, подарунків в Дніпропетровську і області. Купити квіти Дніпропетровськ. Всі новини

Букети, РозиКвітиКомпозиціїПодарунки, Весільні букети

Top