Ukraine

Їстівні квіти

Їстівні квіти

Крім кольорових фруктів і овочів, які милують наші очі, на тарілках все частіше і частіше з'являються всі можливі квіти, які не тільки є прикрасою тарілки, але і аксесуар, який можна з'їсти.
Мода на їстівні квіти, стає на наших кухнях все більш популярним. Звичайно, ми не маємо на увазі цвітної капусти, броколі або артишоку, які теж є кольорами. Традиція використання кольорів в їжу відома і практикується у всьому світі вже давно. Досить згадати про квіткових водах: помаранчевої або рожевою, або відомої суміші, трав'яний чай, які трави провансу, в якій можна знайти сушені квіти лаванди.

Квіти-це не тільки декоративний елемент, але також багатий вітамінами і смачна добавка до нас звичних, традиційних страв. Їх перевага-це не тільки красивий колір і зовнішній вигляд, але і цікавий аксесуар, який справить враження на всіх вегетаріанців.

Звичайно, не всі квіти можна їсти, перед вживанням треба переконатися, що рослина не зашкодить нашому здоров'ю або життю. Мова йде не тільки про те, що деякі види рослин і їх квіти можуть мати отруйні соки. Тому, щоб убезпечити себе від усіх можливих неприємностей, скаргами, варто знати, звідки дані квіти приходять. Кращим рішенням є використання рослин з власного саду або квіткового горщика. Звичайно, найчастіше квіти можна придбати на виставках або магазинах, перед покупкою слід дізнатися, з якого місця вони беруться.

На жаль, не всі квіти їстівні. Ми повинні мати стовідсоткову впевненість в тому, що ми їмо. Так що, якщо ми не впевнені, що даний квітка є тим, за що його, ми вважаємо, не їжте його. Деякі квіти настільки отруйні, що не годяться навіть для прикраси страв. Алергіки повинні бути особливо обережними при вживанні квіток, тому що можуть викликати алергію.

                                                                 

Ось рослини, у яких квіти можна є:

Акація, чорнобривці, аніс, базилік, бегонія, братки, капуста броколі, хризантема, кабачки, часник, гарбуз, квасоля, фіалка, флокси, герані, груша, горох, гібіскус, яблуня, жасмин, артишок, коріандр, конюшина, кріп, цвітна капуста, лаванда, лілейник, липа, любисток, мак, м'ята, кульбаба, календула, настурція, импатиенс, майоран, апельсин, первоцвіт, розмарин, троянда, рукола, соняшник, ромашка, шавлія, зелений лук, слива, тюльпан, чебрець, жимолость, вишня.

Якщо ми тільки починаємо нашу пригоду з їжею квітів, краще на початку вживати їх в невеликих кількостях, в першу чергу самі пелюстки. Варто також мати на увазі, що зазвичай квіти, які відрізняються виразним ароматом, буде мати теж сильний, рішучий смак.
Є багато способів на те, щоб в нашому раціоні з'явилися квіти. Можна додавати в різні страви – рису, пиріг, супи, салати або створити з них страви самі по собі, як пиріжки.

Звичайно ж квіти підійдуть як консерви, варення з пелюсток троянди, сироп так чи цукор лавандовий-це лише деякі з варіацій на тему квіткових солодкі начинки для тортів і десертів.

Варто експериментувати не тільки з видами квітів, але і спробувати цікаві поєднання та інгредієнти, з яких виходять смачні і барвисті страви.

Читайте також: Що означає колір букета??

 
 

 

 

© Flower-shop 2005-2016 — Доставка квітів, подарунків в Дніпропетровську і області. Купити квіти Дніпропетровськ. Всі новини

Букети, РозиКвітиКомпозиціїПодарунки, Весільні букети

Top